Hoe het werkt

Waarom zou de meest natuurlijke hobby ter wereld zo duur moeten zijn?

Dat is de vraag die we onszelf elke dag stellen bij Sportvis Outlet als we binnenkomende goederen uitpakken. Het is deze filosofie die ons er toe brengt om A-kwaliteit visspullen toegankelijk te maken voor iedereen. We zijn geen filantropische instelling, maar het voelt toch goed om zo veel mensen blij te maken met betaalbare producten die ze anders nooit gekocht zouden hebben.

Dus waarom moeten we normaal gesproken een fortuin uitgeven aan vis benodigdheden? Onze voorouders moesten het doen met een hengel gemaakt van bamboe en een eenvoudige lijn en een haak met natuurlijk aas, en tot op de dag van vandaag is het concept hetzelfde gebleven: vis vangen

Vissen is niet makkelijk: het vraagt om techniek, ervaring, heel veel geduld en natuurlijk wat vis ;) Maar, waarom betalen we elk jaar het volle pond voor de nieuwste ontwikkelingen om dezelfde vis te vangen? Vissen leren ook bij, maar waarschijnlijk niet zo snel als we onszelf inbeelden.

Misschien werkt het kopen van duur vismateriaal een beetje zoals dure wijn: als je veel geld hebt betaald voor een mooie fles, vertellen onze hersenen ons dat dit de allerlekkerste wijn is die we ooit geproeft hebben. Als dezelfde fles een week later met 50% korting in de rekken ligt en je zou hem proeven, wedden dat hij niet zo lekker is als daarvoor?

Dus willen we dan de volle prijs betalen? Sommigen zullen dit altijd blijven doen, maar steeds meer mensen komen er achter dat we onszelf een beetje voor de gek aan het houden zijn. De markt voor visspullen werkt inmiddels hetzelfde als de mode-industrie: er komen elk jaar nieuwe rages en trends bij en we worden gestimuleerd om deze bij te houden. Marketing-trucjes geven jou het gevoel dat je deze nieuwste reels NODIG HEBT, en dat degene die je vorig jaar hebt gekocht niet meer goed genoeg zijn. Dus trap jij er de volgende keer weer in, of kun je iets meer geduld opbrengen zodat wij je hetzelfde product met 50% korting aanbieden?

We hebben niet het allernieuwste in onze collectie (en soms zelfs wel), maar wij geloven niet dat de volle mep betalen voor de laatste snufjes leidt tot het vangen van meer vis, of dat je er meer van gaat genieten. Sportvis Outlet koopt met name overproducties in aan het einde van het seizoen en we doen dit in grote partijen. Dat is hoe we jullie dezelfde merken en producten kunnen aanbieden, maar met een gigantische korting!

Dus als jij zou moeten kiezen tussen overwerken om de volle prijs te betalen, of minder werken zodat je meer tijd over zou hebben om te gaan vissen, wat zou het dan worden? Dat is waarom wij geloven: Minder betalen, meer vissen! En nu we het toch over werken hebben…

Werken is voor mensen die niet kunnen vissen!